OPENING ZONDAG 6 APRIL VAN 13:OO-17:00 UUR
MET EEN AANGEKLEDE THEE IN AANWEZIGHEID VAN DE EXPOSANTEN
Met van 15:00 – 16:15 uur een kamerconcert van Duo Kooiman/Dek op celli
Martijn Kooiman viel al in 1996 op tijdens een optreden bij het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent. Marlon Dek speelt in meerdere orkesten waaronder de Vlaamse Opera. Beiden hebben zich gespecialiseerd in kamermuziek en vormen al enige tijd een cello-duo. Zij zullen meerdere muziekstijlen verklanken waaronder klassiek, film, flamenco.
EXPOSITIE
ADDY COUMOU
Rode kool | 49×68 cm | textiel op foam – uitgesneden
Tulpen | 114 x 120 cm
Addy Coumou volgde opleidingen aan verschillende Academies in Nederland. Na het zien van de meesters Marell en Huntenburg uit de 17e eeuw ontstond haar “Tulpenkoorts “. De papagaai tulp staat in haar werk centraal. Het prachtige grillige lijnenspel, dat zo karakteristiek is voor deze tulp, blijft haar boeien en evolueert soms tot bijna abstracte vormen. In de compositie van haar werken herkennen je haar achtergrond als industrieel vormgeefster. Addy werkt in acryl, olieverf en grafiet op transparante stoffen.
EXPOSITIE
GEORGE SCHADE
George Schade (GOES) is een autonoom beeldend kunstenaar die werkt met diverse materialen in verschillende disciplines. Het bij Galerie T geëxposeerde werk toont de onderlinge invloed van kleur en vorm. Het gekozen materiaal is golfkarton. Dit geeft de mogelijkheid een extra dimensie aan het beeld toe te voegen. Daartoe worden 3 monochrome vlakken over elkaar gespannen. Bij Colourfield 1 wordt dit aangevuld met ingelegd rondhout. Bij Colourfield 2 worden de 3 kleurvlakken over elkaar gelegd en door middel van insnijdingen geopend. Daardoor zijn de 3 kleurvelden (basiskleur – binnen en buitenkleur) gelijktijdig zichtbaar. Door een ander standpunt van de beschouwer veranderd ook de kleurvermenging van het beeld. Bij “Colorfield 3 en 4 wordt het beeld gemanipuleerd door middel van uitgesneden delen die verwisselbaar zijn. De serie CF-Lab (colourfield laboratorium) bestaat uit 120 panelen gerangschikt in 6 series van 20 panelen, bestaande uit een basiskleur met daaroverheen 2 aanvullende kleuren. Getoond worden de eerste 7 panelen van iedere serie in een onderlinge combinatie. Dit concreet werk wordt serieel uitgevoerd vanuit de gedachte dat binnen hetzelfde idee meerdere varianten aan het concept beantwoorden.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.